10 "магистрални феи" спипани в Ботевград

Крими

13-01-2013, 11:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Едно от момичетата е непълнолетно

10 проститутки бяха задържани при полицейска акция в Ботевград, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР- София.
В хода на спецакцията в местността „Малините” и на ПИК-а в Ботевград служителите на реда установили десет проституиращи жени, сред които и една 17-годишна. На непълнолетната е приложена спешна мярка «полицейска закрила» за 48 часа, която се осъществява в дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в столицата.

За случая е уведомен отдел «Закрила на детето» към дирекция «Социално подпомагане»- Ботевград. След изтичане на мярката девойката ще бъде настанена в кризисен център в Драгоман до навършване на пълнолетие.
В хода на полицейската акция са установени и двама водачи на автомобили, в които са пътували проститутките - 54-годишен мъж по прякор „Перлата”, както и 20-годишен младеж. Съставени са им актове за установени административни нарушения- на единия за управление без свидетелство за управление на МПС, а на другия за редица неизправности по автомобила.
Деветте жрици на платената любов на възраст между 18 и 31 години, една от които от Враца, останалите от Ботевград, нееднократно задържани за същото деяние, остават в полицейския арест за срок до 24 часа.