Почивките в тузарските курорти паднаха наполовина

Най-доброто от печата

14-01-2013, 06:07

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предлагат 4-звезден романс в Банско с 60% отстъпка

Почивките по родните тузарски зимни курорти паднаха наполовина. След новогодишните празници туроператорите се надпреварват с промоции, показа проверка на „Новинар”.

„За да привлечем повече туристи, намалихме нощувките за януари и февруари драстично. След празниците по традиция хората стават по-пестеливи и начинът да ги накараме да дойдат при нас е както им предложим изгодни условия”, разказа собственик на семеен хотел в Банско. За 4-звезден романс в луксозен СПА хотел в курорта трябва да приготвим 200 лв. В пакета за двама са включени две нощувки със закуски, като предишната цена е била 460 лв., което е около 60% намаление.

В Добринище пък 2 нощувки със закуски и вечери за двама през януари излизат 84 лв. вместо 168 лв. през декември. В офертата влизат и преференциални цени за лифт картите. Уютните къщички за гости във Вършец също предлагат намаления за януари и февруари.

2-дневен пакет за двама излиза 83 лв. вместо 166 лв., а за три дни цената е 118 лв. при предишна оферта от 236 лв. Всяка стая е със самостоятелен санитарен възел, тераса, телевизор, минибар, безжичен интернет, климатик, рекламират собствениците.

Търсачите на приятни изживявания извън България могат да се възползват от намаления и в чуждестранните курорти. Наполовина са цените за екскурзиите в Дубровник и Венеция. Казанова ще ви посрещне в Италия през февруари за „Карнавала на любовта”.

Офертите са с 40 процента намаление заради предстоящия "Свети Валентин". Екскурзиите във Венеция, резервирани за периода 3-13 февруари излизат 222 лв., като преди са били 370 лв. В цената влизат 2 нощувки в тризвезден хотел и транспорт с автобус.

В хотелите в Дубровник цените са паднали с до 50 на сто. За 299 лв. вместо за 601 лв. можете да отседнете за четири дни в 3-звезден хотел с включени закуски, вечери и транспорт.