Пияният лекар от Дупница дал кръвна проба, но женска

Крими

14-01-2013, 09:52

Снимка:

Нова ТВ

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Случаят "Дупница": Пиян или психар? Алкохол или антидепресанти?

През октомври жена почина в ръцете му, дрегерерът го хвана с 2,47 промила

Кръвната проба, дадена от д-р Атанас Дамов от Общинска болница Дупница е на лице от женски пол, сочи експертизата на Националния институт по криминалистика и криминология.

Пробата беше дадена, след като медикът беше обвинен от близки на починала в лечебното заведение жена, че по време на дежурството му бил пиян.

В кръвната проба няма алкохол и упойващи вещества, твърдят експертите, цитирани от "Дарик".

Съдебномедицинската експертиза за смъртта на 35-годишната жена от Перник обаче още не е изготвена, за да стане ясно има ли връзка между настъпилата смърт и работата на лекарите.

Инцидентът стана на 7-ми октомври 2012 г., тогава от полицията съобщиха, че на дежурния лекар д-р Атанас Дамов е бил направен тест за алкохол. Дрегерът показал 2,47 промила, била му взета и кръвна проба.

"Работата по събиране на доказателства продължава. Изяснява се кои са били на работа, как се е съхранявала пробата на д-р Дамов", обяви говорителят на Окръжната прокуратура Марияна Сиракова..

За момента разследването се води срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.123 от НК - причинена смърт поради немарливо изпълнение на служебни задължения.