Глоби за паркиране върху тротоари и зелено

Мисия Пловдив

14-01-2013, 10:57

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Махат стари брички

Още от първите работни дни на новата 2013 година районната администрация на “Северен” поднови кампанията по репатриране на автомобили, които са излезли от употреба, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

До момента са облепени 10 броя моторни превозни средства със съдействието на служителите на “ Общинска охрана”, а в петък бяха репатрирани 3 броя автомобили, намиращи се на бул. “Дунав” и на бул. “България”.

“Акцията продължава и през тази седмица, като целта ни  с предупредителните стикери е  собствениците на автомобилите, които са негодни за употреба да предприемат мерки сами да ги премахнат, защото в противен случай репатрирането от нас би струвало по-скъпо. При този голям недостиг на паркоместа в целия град е недопустимо да оставим тези морално остарели и излезли от движение автомобили да заемат места”, обясни Ралев.

От тази седмица започва и засилен контрол върху неправилното паркиране. “Предупреждавам всички собственици на МПС да използват само предназначените за това места, в унисон със Закона за движение по пътищата и Наредбата на общината”, каза кметът.  Особено внимание служителите ще обърнат на паркиралите върху тротоарните и зелени площи коли.