Кривия бие на малки вратички срещу подчинени

Спорт

14-01-2013, 13:29

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Спортният директор на Ботев вкара решителна дузпа на финала на 4-странен турнир

Спортният директор на Ботев Сашо Александров – Кривия показа, че не е загубил от формата си на футболист и спечели турнир на малки вратички. Със състезанието на практика завърши първата седмица от лагера на канарите в Александруполис, информираха от пресслужбата на клуба.

В надпреварата един срещу друг се изправиха 4 отбора от по шестима състезатели. В първия мач тимът със сини потници, съставен от Костадин Дяков, Мариян Огнянов, Данчо Христов, Тодор Неделев, Петър Атанасов и Ангел Рахов, се изправи срещу шесторката на Иван Цветков, Стефан Станчев, Веселин Минев, Бобан Грънчаров, Томаш Иршак и Боби Галчев. Победата в този двубой грабнаха „зелените”, които дръпнаха с 3:0 до почивката и въпреки че „сините” се активизираха през втората част, в крайна сметка мачът завърши при резултат 4:2.

Далеч по-малко интрига имаше на съседния терен, където селекцията на Сашо Александров отнесе с 4:0 своя противник. Кривия се довери на капитана Асен Караславов, голобрадите юноши Лазар Марин и Владимир Айтов, Станислав Костов и Николай Павлов, които без особени проблеми сломиха Вандер Виейра, Артур Енрике, Хабиб Бамого, Сивард Спрокел, Рубен Паласуелос и треньорът Стамен Белчев.

В малкия финал тимът на „чужденците” претърпяха второ сериозно поражение, отстъпвайки с 1:6 на „сините”.

Битката за първото място бе доста оспорвана, като и двата отбора се вкопчиха здраво за победата. По правилото „три корнера – дузпа” съперниците пропуснаха да отпушат мача, който се закучи с нулево равенство. Голямото шоу започна от края на редовното време, когато първо Лазар Марин оползотвори пас на Александров и изведе своите напред, но в последните секунди Минев изравни и вкара финала в продължения.

След тях резултатът остана непроменен и се стигна до дузпите, при които топката трябваше да се вкара във вратата по въздух от центъра. След първите шест изпълнения резултатът отново бе равен и чак при осмата дузпа с прецизен шут Сашо Александров се превърна в герой, донасяйки победата на своя тим.