Конски фъшкии, кал, слама и доза лудост (СНИМКИ)

Животът

14-01-2013, 19:00

Снимка:

Daily mail

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Висшистка от "Оксфорд" се отрича от модерния свят в името на природата, 13 години живее като хобит

Ема Орбах е дъщеря на богат музикант. От години обаче живее в нещо, което тя описва като „западнал замък”. Родителите й я изпрати в едно от най-скъпите училища в страната. Тя влиза в „Оксфорд” с цел да завърши образованието си. След благоприятния старт, Ема можела да направи всичко, което поиска с живота си, но... През последните 13 години, 58-годишната Ема, живее в колиба от кал в селските райони на Западен Уелс. Без ток, вода, телевизор, радио, дори без тоалетна и баня.

 

"Дейли мейл" публикува материал, разкриващ какво точно е накарало Ема да се откаже от модерния свят и да заживее в калта, да се грижи за седемте си пилета, трите кози, двата коня и двете си котки.

"Колибата ми е основно от кал и конски фъшкии. Стените са направени от слама, след това са покрити с тайната рецепта. Конските фъшкии правят наистина гладка смес. Наслаждавах се, докато я слагах с голите си ръце, въпреки че миришеше много силно", споделя Ема.

 

Твърди, че е имала доста ексцентрично детство, през което музиката надделяла над академичното и образование, затова се е обърнала назад към природата.

"Като деца ние не бяхме насърчавани да се съсредоточим върху материалните неща. Аз винаги съм обичала цветята и природата. Това беше идилично. Днес всичко в живота ми ме прави щастлива. Събуждам се в гората и гледам красивите дървета, виждам звездите и луната, имам наистина близка връзка с естествения свят", споделя тя за "Дейли мейл".

Ема живее така, понеже твърди,че не иска да вреди на планетата. Нейната тоалетна е навън, в малко пространство в гората. Седалката е прикрепена към голяма дървена кутия, в която отивати  тревни изрезки, стърготин, които после се превръщат в органична тор.

"Градската канализационна система е просто начин за непоемане на отговорност за нашите човешки отпадъци", споделя отшелничката.

 

Банята на Ема също е на открито: малка вана от калай, пригодена така че да може под нея да се запали огън. Тя просто я пълни с вода от потока, запалва огъня и чака два часа водата да се сгрее. Ема се къпе веднъж в месеца, лятото се къпе и в реката - като се припоти и засмърди.

 

Охвърлянето на модерния свят и преминаването към Хобит-стила идва при Ема на етапи.

 

Тя се среща със съпруга си Джулиян, който завършил история на архитектурата в Оксфорд. В продължение на пет години живеели във вила, а по-късно се местят в изоставена къща близо до Бат, където се раждат трите им деца. След това решават да заживеят в хипарска комуна, като прекъсват образованието на децата си и започват да ги обучават в комуната.

На по-късен етап Ема, Джулиан и децата им се преместили в хамбар, който се намирал във фермата. Там те имали течаща вода, но нямали електричество. Ема обаче искала да живее още по-близо до и построява първата си хижа от кал през 1999 година. Мъжът й не пожелал да се премести при нея и се разделили.

Ема преживяла много тежко раздялата си с Джулиян, но разбрала, че не може да иска от семейството си да заживее без електричество и удобствата на съвременния свят.

 

В момента децата й живеят като другите - нормално в Бристол, Лондон и Брайтъл, като от време на време идват да я посещават.

 

Но Ема не може да се откъсне напълно от модерния свят, тъй като се нуждае от пари – около 50 паунда на седмица – за да плаща данък за колибата си. Да, чудно, че някой плаща за нещо от кал кал, но факт. Жената покрива разноските си, чрез посетителите в своя Център за лечение и уединение, където по думите й живеят и се трудят... феи.