Пловдивчанин спечели 2 млн. долара на покер

Спорт

14-01-2013, 13:37

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

27-годишният Димитър Данчев постигна уникален успех на Бахамите

27-годишният пловдивчанин Димитър Данчев стана шампион на PCA (Pokerstars Caribbean Adventure) 2013, който е със статут на втория най-престижен турнир в света по покер, и спечели фантастичната сума от 1 859 000 долара.

В състезанието, което се проведе на Бахамите, участваха общо 987 човека, всеки от които е платил по 10 хил. долара такса за участие. Димитър победи съперниците си след уникален 7-часов маратон в последния ден.

Това е най-успешното представяне на български покер играч за всички времена, твърдят в покер средите.

Само ден по-рано българският отбор в състав - капитан Светослав Йорданов, Стоян Данаилов, Велизар Йорданов, Toни Тонев и Михаил Стойков, бе на крачка от победа отборно, но остана на пето място.

„Чувствам се невероятно, наистина", бяха първите думи на щастливеца. Той бе окуражаван от публиката, сред която имаше и доста българи. „Аз наистина чувствах подкрепата", заяви Данчев, който обясни, че посвещава успеха си и на тях.

Миналата година Димитър Данчев успя да достигне до финал на турнир от подобен ранг, но го загуби, печелейки „едва" 600 хил. евро, припомнят запознати.