Средец кани талантливите деца в конкурс за 3-ти март

Животът

14-01-2013, 14:51

Снимка:

община Средец

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас в акция за 1 млн. рисунки за ден и световна виртуална галерия

Етнография, изобразително изкуство и литературно творчество са направленията, в които от общинска администрация ще се търсят таланти

Конкурсът  „ Героите на България-подвиг и саможертва в името на свободата ” е посветен на 3-ти март Националният  празник на Републиката и  135 г. от Освобождението на България. Инициативата е под патронажа на кмета на община Средец Иван Жабов и е сред събитията в културния календар на Общината за януари.

Етнография, изобразително изкуство и литературно творчество са направленията, в които от общинска администрация ще се търсят таланти. Според регламента на конкурса в него  могат да участват ученици от 7 до 18 години.Краен срок за изпращане на творбите до 22-ри февруари, а най-добрите от тях  ще участват в изложба посветена на Националният  празник на България- 3 март.

Под мотото „Април 1876 г.-Величието на един народ  е общинският  конкурс за мултимедийни презентации ,стих, есе, разказ, рисунка, колаж, творба от природни материали, , видеоклип. Конкурсните творби са  без ограничения в техниките, материалите и форматите . Крайният  срок за участие тук е 29  март.

Община Средец се обръща с покана  към талантливите деца от общината за участие и в Конкурс за рисунка, посветен на 100 – годишнината от Балканските войни (1912-1913 г.) на тема:Балканските войни (1912-1913г.) през погледа на потомците.

Регламентът за конкурса и материали, свързани с него, могат да бъдат намерени на сайта на РИО – Бургас. Краеният  срок за представяне на творбите 28 февруари.

Регламента за участие в конкурсите ще бъдат публикувани и на сайта на Община Средец до 20-ти този месец.