Ще приключи ли скоро ремонтът на 90 СОУ?

Мисия София

14-01-2013, 15:34

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Училището в ж.к "Люлин-2" пострада при земетресението през май м.г.

Очаквам до края на тази седмица да приключи първият етап от ремонта по 5-те корпуса на 90 СОУ "Хосе де Сан Мартин" в ж.к. "Люлин-2", обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 

Училището е щяло да бъде ремонтирано през 2012 година, но заради земетресението през месец май миналата година, се е наложила промяна в проекта и допълнително проектиране.

Напомняме ви, че част от стена в училището падна през лятото, в резултат на земетресението от 22 май и от проливните дъждове.

 

Повече от 1,1 млн. лв. са отпуснати от Приватизационния фонд на Столична община за първия етап от ремонта, посочи Фандъкова.

 

Този етап от строителните работи включва пълен ремонт на актовата зала на училището, поставяне на фасадни панели, изграждане на ново стълбище пред главния вход и рампа за инвалиди, изпълнение на две външни метални стълби, преустройство на съществуващи тоалетни за обслужване на хора с увреждания, смяна на дограма, изграждане на нови алеи от тротоарни плочки, възстановяване на покривната хидроизолация и други.

 

Вторият етап, който ще бъде през лятото, включва дейности по енергийна ефективност на сградата.

 

"23 училища и 14 детски градини бяха включени в програмата за възстановяване след земетресението. Навсякъде работите са приключили с изключение на 90 СОУ и 167 детска градина, където текат довършителни работи", каза Фандъкова.