Устата на крака при пловдивски ученици

Пловдив Лайф

15-01-2013, 07:17

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Рапърът впечатлен от големите сърца на децата в гимназията по хранителни технологии

Рапърът Устата идва на гости на учениците от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника от 13 часа във фискултурния салон на школото. Устата е впечатлен от дейните деца, които освен че са успели да съберат и предадат 2, 5 тона хартия, са помогнали на болно дете.

Всичко започна от кампанията "Лист по лист", в която учениците от професионалната гимназия предадоха 2,5 тона хартия – една вълнуваща акция, породена от желанието със събраните средства да помогнат на четиригодишния Деан Юруков, на когото предстои тринадесета операция от коварна болест. Приели като своя кауза проблема на детето, възпитаниците на гимназията организираха благотворителен базар в МОЛ "Галерия", на който спечелиха съчувствието на нашите съграждани и набраха допълнително средства за лечението на Деан. Кулминацията беше в Деня на ХВП, когато на Коледния благотворителен базар, проведен в училището, учениците надминаха себе си. Те предлагаха изработените от тях кулинарни специалитети, шалчета, сурвачки, картички – всичко, каквото отприщената им фантазия беше родила.

Силно впечатлени бяха и детето, и неговата майка, и представителите на Националната асоциация за редки болести, с които контактите отдавна вече надхвърлиха традиционната представа за еднократна кампания.