Жестока катастрофа на АМ "Тракия", има ранени (+)

Крими

15-01-2013, 09:03

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът е край Пловдив, движението е затруднено. ТИР се е ударил в товарен МАН и лек автомобил

ТИР катастрофира на магистрала "Тракия" край Пловдив тази сутрин, съобщиха за Plovdivutre.bg от пресцентъра на МВР-Пловдив. В момента тежкотоварният камион е препречил скоростната и средната лента на разклона за пловдивското село Радино.

Инцидентът се е случил в 07.20 часа на 119-и километър. ТИР с пернишка регистрация, пътуващ в посока Стара Загора, се блъснал в разделителната мантинела и се обърнал върху скоростните ленти на пътните платна в двете посоки. По първоначални данни след случилото се в катастрофиралия ТИР се ударил лек автомобил "Тойота", а след това и товарен "МАН". 42-годишният шофьор на ТИР-а е пострадал и е откаран в болница в Пловдив. По-късно стана ясно, че той е с извадено рамо. На място е била прегледана от екип на Спешна медицинска помощ и жена – пътничка в "Тойота-та".

Движението на автомобили по магистралата в участъка на катастрофата е затруднено и се извършва в аварийните ленти и в двете посоки.

От Пътна полиция Пловдив съобщиха, че работят по две версии: заспиване на шофьора на ТИР-а и загуба на управление или възникване на техническа неизправност на тежкия автомобил по време на движение.