„Чорбар” подля вода на Ботев

Спорт

15-01-2013, 11:16

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Грегъри Нелсън разубедил свои сънародници да идват при канарите

Двама млади футболисти на холандския Екселсиор (Ротердам) са на път да се откажат да пристигнат в България, въпреки че първоначално са приели офертата на Ботев (Пд), пише "Труд".

Клубовете дори се договорили за цената на дясното крило Дарен Маатсен (21 г.) и на офанзивния халф Роланд Алберг (22 г.). Но след няколко телефонни разговора със сънародника си Грегъри Нелсън, играл в ЦСКА, двете "черни лалета" се притеснили от ситуацията у нас и се отказали.

Вече седмица новото попълнение на "канарчетата" Сивард Спрокел, роден на Холандските Антили, опитва да убеди сънародниците си, че обстановката в Ботев (Пд) няма нищо общо с тази в ЦСКА. Но усилията му удрят на камък.

В интервю за клубния сайт треньорът Станимир Стоилов с половин уста призна, че най-вероятно трансфер на харесаните от него холандци няма да има.

"Имахме идеи за селекцията и за кратко време успяхме да набележим доста млади играчи, за които обаче се оказва, че България не е привлекателна дестинация - твърди Мъри. - Няма да избързваме с привличането на футболисти, защото трябва да бъдем точни в преценката си. Ботев и сега има отбор, с който може да започне пролетта."