Баба прекоси Европа заради GPS дефект

Животът

15-01-2013, 10:02

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

67-годишната Сабин изминала 1400 километра, без да се усети

67-годишна белгийка измина с колата си над 1400 километра през цяла Европа за два дни заради грешка в нейното устройство за сателитна навигация и тоталната й липса на концентрация. Реално търсената от нея дестинация била на едва 150 км, съобщава испанският вестник Ел Мондо.

Пътешествието на 67-годишната Сабин Моро започнало от родния й Ханот Еркелин, в Белгия. Тя искала просто да посрещне свой приятел на жп гарата в Брюксел, който е на 150 километра северно от градчето. Вместо да поеме натам обаче, тя се предоверила на своя джипиес, който я насочил на юг. Така завой след завой Сабина стигнала до хърватската столица Загреб. Вместо няколко часа, жената прекарала цели 2 дни зад волана, изминавайки над 1400 километра от единия до другия край на Европа.

По време на своята одисея, белгийката спряла на два пъти да зареди бензин, поспала за няколко часа в колата край пътя и дори преживяла незначителен пътен инцидент. Мнозина навярно се питат как жената не е забелязала, такова огромно отклонение от маршрута. Отговорът на Сабин: била разсеяна.

Бях се отплеснала и затова просто продължих да карам по указанията. Видях най-различни видове пътни табели – първо френски, после немски и накрая хърватски. От разсеяност обаче продължих да си шофирам. И внезапно пристигнах в Загреб и осъзнах, че вече не съм в Белгия.

Това пътешествие уплашило близките на Сабин. След като тя не се прибрала вечерта, синът й подал сигнал в полицията. Силите на реда провели издирване, което обаче по разбираеми причини не дало никакъв резултат. След като мистерията била разгадана, може би няма да е лошо джипиесът и разсеяната белгийка да преминат някои тестове, коментират чуждите медии.