Марица върти 3 контроли за 4 дни в Бурса

Спорт

15-01-2013, 14:02

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Пловдивските волейболистки ще се готвят в турския град до 20 януари

Женският волейболен отбор на Марица (Пд) ще извърти 3 контроли в рамките на 4 дни в турския град Бурса, признаха от клуба. Пловдивчанки са на подготовка в южната ни съседка, като първият спаринг е тази вечер срещу местния Нилюфер Беледийеси. 

Следващите проверки са утре и на 18 януари.

Старши-треньорът Иван Петков заведе на този лагер 13 състезателки, между които и завърналата се от Италия Никол Николова. Маричанки се прибират в Пловдив на 20 януари и още на следващия ден ще пътуват за София, където шампионатът се подновява с последните мачове от междинния турнир.

“Условията за подготовка в Бурса а перфектни”, заяви мениджърът на Марица Борис Халачев.  “Спортният клуб Нилюфер разполага с прекрасна база.  В комплекса на едно място заедно са залата, хотелът, ресторантът, както и тренировъчни игрища, сауни, фитнес-центрове и прочие...”  Халачев добави, че отборът на Марица е получил още една покана за лагер на турска земя – от местния волейболен клуб в Мармарис, но като време този камп е съвпадал с турнира в София и се е наложило поканата да бъде отклонена.