Над 2 млн. пътници минали през Бургаското летище през 2012 г.

Туризъм

15-01-2013, 14:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

След бариерата на летище Бургас само организирани групи

Аеро порта се нарежда на първо място по трафик в пиковите юли и август

С 5 процентов ръст на туристите изпрати 2012 г. летището в Бургас. През терминалите преминали над 2 млн. души, като в основната си част пътниците са били от Русия, информират от аеро порта. От там допълват, че в края на 2012 техният брой е достигнал 529 890 души, което е 35 % ръст в сравнение с предходната година.

След руснаците се нареждат пътуващите от и за Германия, които почти запазват миналогодишните нива. Следват ги летовниците от Великобритания и Чешката република, като и от тези две държави се наблюдава ръст в сравнение с 2011 г.

Най-динамичните месеци за летище Бургас отново бяха юли и август, когато летището обслужваше по 700 000 пътници на месец и това за поредна година го нареди на първо място по месечен трафик в страната, съобщават от летището, като допълват, че най-много пътници са летели по дестинациите Москва, Прага, Лондон.

И през тази година  година остават открити седемте допълнителни дестинации,  които от летището разкриха през миналата 2012 г. до Цвайбрюкен (Германия), Болоня и Рим (Италия), Бремен (Германия), Челябинск, Самара и Казан (Русия).