Стрелба на центъра заради паркомясто! (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

15-01-2013, 14:45

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Стрелецът е чужденец, другият шофьор е с ранено око

Шофьор е стрелял по друг с газов пистолет заради паркомясто в центъра на Пловдив.

Екшънът се е разиграл около 13:30 часа на улица "Йоаким Груев", близо до областната дирекция на полицията.

Униформените са заловили младеж, който след разгорещен спор е открил огън и е ранил 29-годишния опонент, съобщиха от полицията. Пострадалият е откаран в болница с рана в областта на окото. Заподозреният в стрелбата - 19-годишният Ю.М. е задържан от служители на Общинска полиция и е отведен в Четвърто районно управление. Работата по случая продължава.

По свидетелства на очевидци стрелецът е карал тъмносиво Ауди Q7, в което се возели негови близки - мъж и жена. Заради оскъдното място за паркиране в района зад Халите младежът влязъл в спор с шофьор на Мерцедес. Двата си раменили куп остри реплики и псувни. В яда си по-възрастният шофьор налетял на возилото на противника. Това преляло чашата и 19-годишният младеж извадил газов пистолет. Въпреки ужасените писъци и призиви на минувачите, той стрелял по опонента. Шофьорът на Мерцедеса бил ранен в главата, но останал жив. Според очевидци на спора стрелецът може да е чужденец, тъй като говорил с особен акцент. По-късно бе обявено, че той от арменски произход. Пострадалият пък бързо е бил третиран и освободен за домашно лечение.

Интересното е, че и двете коли са с номера с повтарящи се цифри. Слухове дори причисляват стрелеца към близкото обкръжение на скандално известния Ангел Личканов - Личкана, който също има обвинение за подобна саморазправа.