Кметът Николов: Бюджет 2013 гарантира развитието на Бургас

До няколко месеца градът ще бъде напълно различен

"Определям бюджет 2013 като гарантиращ развитието на Бургас и осигуряващ наистина условия, с които да можем да докажем, че той е един съвременен европейски град". Това заяви за Burgasutre кметът на Бургас Димитър Николов относно подготвения проектобюджет за настоящата година. 

Сред най-важните проекти, които ще бъдат завършени през годината той определи Интегриран градски транспорт, закупуването на новите автобуси, изграждането на новите автогари, изграждането на новите велосипедни алеи, новата електронна система за управлени ена градския трафик и големите водни проекти.

"След години подготовка на проекти, кандидатстване пред европейските фондове, анализи и обработка на хиляди страници документи, само до няколко месеца градът ще е различен, а картинките ще станат реалност", обеща градоначалникът.

2013 – та е годината на осъществените проекти на града, на възкресяването на старите и рухнали символи на Бургас.  С реализацията им до края на годината, Бургас ще се превърне в един от най- модерните градове в страната.

Общата рамка на бюджет 2013 е 159 108 056 лв. Той е съчетание между икономически растеж, осъществяване на мащабни инфраструктурни и благоустройствени проекти и грижа за социално уязвимите хора.