Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

15-01-2013, 20:40

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 16 януари

София
В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 10.00 часа започва заседание на Министерски съвет.

От 10.00 часа в Големия салон на БАН ще се проведе тържествено заседание за присъждане на почетното звание „Доктор Хонорис Кауза” на Българската академия на науките на посланика на Република Корея Н.Пр. Чън Би-хо.

В 11.00 часа в залата на 4-я ет. в сградата на Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция за актуалната грипна обстановка в страната.

От 13.00 часа в зала 101 на Министерство на външните работи министър Николай Младенов ще даде пресконференция на тема: „Презентация на концепция за бъдещ Закон за задълженията на държавата по отношение на българските граждани в чужбина”.

От 13.00 ч. в зала 5 на Столична община, ет. 5, ще се проведе работна среща на тема „Младежката активност и нейната роля в обществения живот”.

В 16.00 часа в Министерство на здравеопазването министър Десислава Атанасова ще се срещне с родената в България принцеса Теофана фон Саксен.

От 16.00 часа в заседателната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски” Издателство Изток-Запад и проф. Василка Радева ще представят новоизлезлия Български тълковен речник.

От 18.00 часа в Централата на СДС – ул. „Г.С. Раковски” № 134 ще бъде отбелязана 25-годишнината от основаването на Независимото дружество за защита правата на човека.

От 18.00 часа в галерията на СБХ на ул. „Шипка” 6 ще бъде открита изложбата „Два свята” в памет на художниците Румен Драгостинов (1955-2011) и Коста Драгостинов (1933-2012).

В 12.00 часа в „София прес” Федерация „Наука и висше образование” организира дискусия на тема: „АЕЦ „Белене” – реалната алтернатива за българската енергетика”.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Група „Точка БГ” за представяне на нови албум на групата.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Националната асоциация на свободните – Свободен избор по повод безпрецедентно обединение на активните до момента интернет групи, Сдружението на заведенията в България и Движение „Свободен Избор” с близо 10 000 членове. Сред участниците са Хилда Казасян, Андрей Слабаков, Джоко Росич, Андрей Райчев, Атанас Янкулов, д-р Милан Миланов и др. Ще бъде обявен общонационален протест на 1 февруари 2013 г.

Бургас
От 18.00 часа в книжарница „Хеликон“ на площад „Тройката“ бургаският адвокат Иво Баев, син на художника Георги Баев, ще представи първата си стихосбирка – „Баронг”.

Ловеч
в 10.00 часа в зала 101 на Областна администрация –Ловеч ще се проведе среща по проект „Създатели на промяната” на РИО на МОМН.

Велико Търново
От 11.30 часа в Пресклуб БТА – Велико Търново инициативният комитет „Беля НЕ“, представляван от Мария Капон, ще даде пресконференция.

Стара Загора/Казанлък
Лидерът на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева ще бъде на посещение в Стара Загора и Казанлък. Кунева и екипът й ще се срещнат с представители на бизнеса в Стара Загора от 14:00 в зала 1 на хотел „Верея“.
От 18:00 часа екипът на „Движение България на гражданите“ ще се срещне с обществеността на Казанлък в голямата зала на хотел „Казанлък“.
Кунева заедно с членовете на Националния съвет и старозагорското ръководство на движението ще дадат пресконференция за медиите от 11:00 в клуба на БТА в Стара Загора, а в 17:30 ще имат брифинг за медиите в малката зала на хотел „Казанлък“.

Карлово
В 10.00 часа с водосвет в храм „Свети Николай” ще започне тържествено честване на 135 години от избора на първи градски съвет Карлово. В 10.30 часа ще се проведе тържествено шествие по ул. „Александър Стамболийски”. В 11.00 часа в зала „Васил Караиванов” ще започне Тържествено заседание на ОбС Карлово. В 18.00 часа ще започне концерт с участието на духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада, смесен хор при НЧ „Васил Левски-1861 г.” и ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.