Пловдивчани луднаха по житния режим на Петър Дънов

Животът

16-01-2013, 06:34

Снимка:

интернет

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Освен, че се свалят излишни килограми, програмата пречиства духа и тялото

За последователите на учителя Петър Дънов месеците януари и февруари дават възможност за пречистване на душите, телата и възобновяване на енергията. Много пловдивчани и пазарджиклии вече се присъединиха към Фейсбук събитието “Житният режим на Учителя Петър Дънов”. Там администраторът дава насоки за подготовката и за старта на режима, който тази година се пада на 30 януари. Програмата може да се направи през февруари и другите месеци от годината, но в края на този месец от Бялото братство казват, че енергията, която ще получите е по-интензивна. Всеки ден желаещите да се подложат на 10-дневното пречистване се увеличават.

Преди да се започне обаче задължително има 10-дневна подготовка на организма. Постепенното отказване от прием на месо, мазно, пържено, млечни продукти не е по-малко важно от самия режим. По време на същинската част на ден се хапва само по 100 грама жито, залято с гореща вода, 3 ябълки (за сърцето), 9 ореха (за мозъка), мед (за кръвта), разпределени за трите хранения през деня, а единствената позволена течност е преварена вода.

Този режим е съобразен с фазите на Луната и с енергиите, които ''носят'' отделните дни.

Луната има много по-голямо влияние върху организма, върху течностите в него, дори и върху емоциите, отколкото хората предполагат. Затова такъв вид режим се започва или в сряда или в понеделник, но два дни след пълнолуние. За да имате по-голям успех, трябва да спазвате тези условия.

Процедурата не е обикновен пост или диета, защото носи много важни духовни послания. Добре е да се направи не в момент, когато искате да свалите някой друг килограм, а имате нужда да преминете на нов етап в живота. Ще ви помогне да изоставите стари убеждения, начин на мислене, спомени, които вече не ви водят в правилната посока. Повечето хора прибягват до режима, когато са изправени пред голям проблем – личен, в отношенията, при загуба на близък или финансов крах. Тези, които вече са се пречиствали по този начин твърдят, че пречката в живота им като по чудо се изпарява, включително и финансовите проблеми.

Причината може се да обясни не само в книгите на Дънов, но и в квантовата физика. Според теорията й всичко в  материалния свят, включително и ние самите сме енергия. Щом се отървем от негативните нагласи в себе си, хармонизираме се, балансираме, включително и физическото тяло привличаме към себе си положителни хора, събития и житейски случки. А трудностите – те остават в миналото при предишните ни нагласи и представи за света.

Все пак е добре да имате предвид, че житният режим крие рискове за здравето при тежки заболявания или ако ползвате по-силни медикаменти. Той не е и панацея за всички здравословни проблеми. Това е духовно преживяване.