Какво не бива да ядем за закуска

Животът

16-01-2013, 09:29

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Забравете бананите и киселото мляко

Храните, които човек консумира сутрин, играят ключова роля за здравето. По тази причина диетолози са съставили списък на продуктите, които не бива да се ядат на закуска, съобщи "Нюзру".

Специалистите забраняват на закуска да се похапват банани и кисело мляко. В бананите има много магнезий. Затова навикът да се консумират може да доведе до нарушаване на калциево-магнезиевия баланс, което да провокира развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Попадайки в празния стомах, киселото мляко губи частично полезните си свойства. Най-добре е то да се консумира два часа след хранене или преди сън, пише БТА.

Портокалите на гладен стомах също не са добра идея. Голям е рискът да се развие гастрит или алергична реакция.

В "черния списък" попадат още сливите и доматите. Причината се крие във високата концентрация на пектин и танинова киселина, които способстват за образуване на камъни в жлъчката.

Не е добре на закуска да се яде и чесън. Причината не е само в миризмата. Той може да провокира гастроспазми. Сред забранените продукти са пушените меса и консервираните продукти.

Ако искате да получите увреждане на стомаха, яжте на закуска сурови зеленчуци като краставици, чушки и зеле. От тях трябва да се пазят предимно хората с нарушения в храносмилателната система.

Студените напитки също не са добра идея, тъй като влияят на менструалния цикъл. Не се препоръчва още на гладно да се яде захар.

Диетолозите обръщат специално внимание на това, че изброените продукти не са вредни по принцип. Всеизвестна е например ползата от киселото мляко, от плодовете и зеленчуците.

Те просто не бива да се консумират сутрин на гладен стомах.