Нагла внучка мами прадядо си, продаде нивата му

Крими

16-01-2013, 12:06

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

92-годишният старец бил с деменция

24-годишна от Годеч продала с пълномощно нивата на 92-годишния си прадядо. При психиатричната консултация се установило, че възрастният мъж е с деменция и не е в състояние да извършва правни действия.

В Районно управление „Полиция”-Годеч била назначена проверка по преписка, образувана в Районна прокуратура-Костинброд по повод жалбата на столичанин за неправомерна продажба на имот с площ 6.330 дка в землището на с. Шума, собственост на неговия баща.

От проведените оперативно- издирвателни действия полицейските служители установили, че на 2 октомври миналата година 24-годишна жена извадила пълномощно от името на 92-годишния си прадядо, собственик на имота, за разпоредителни сделки с парцела, след което два дни по-късно го е продала на софиянец за сумата от 1000 лева.

В хода на проверката на 92-годишния мъж била извършена психиатрична психологична консултация. Специалистите констатирали, че мъжът е с наличие на изразен дементен синдром и не взема решения според собствената си воля и в полза на своите интереси.

В хода на разследването криминалистите изяснили, че използвайки състоянието на прадядо си, младата жена се е разпоредила с имота на цена, много по-ниска от пазарната му стойност, с което е нанесла имотна вреда на тъжителя в размер на 14 000 лева.

Образувано е досъдебно производство.