Евробалтия за Градски транспорт

Мисия Пловдив

16-01-2013, 15:49

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Превозвачите в града трябва да покрият еко изискванията до седмица

Общината изпраща уведомително писмо до Градски транспорт за евентуално прекратяване на договора. Предприемаме тази стъпка въпреки, че според контракта нямаме възможност за едностранно разтрогване. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. Той уточни, че именно това е била причината договорът да бъде гледан под лупа от общинските юристи.

С писмото даваме срок от една седмица за коригиране качеството на доставяната услуга. Говорим за покриване на броя на рейсовете и задължението автобусите вече да са с двигатели от клас Евро 3. Тези условия са били ясни отдавна и всички превозвачи са се запознали с тях още през 2010 г. Не сме го измислили днес, категоричен бе Тотев. Мярката се отнася за всички фирми. Най-големите проблеми обаче са в Градски транспорт, призна още кметът.

При евентуално прекратяване на договора с Батаклиев имамe готовност веднага да дадем линиите на други превозвачи, така че гражданите да не бъдат ощетени. Не искаме да ни хванат неподготвени. Затова 8-те линии на Градски транспорт ще бъдат разделени по две между 4 превозвача. След това в срок от 6 месеца ще направим и официален конкурс, посочи Тотев. Той допълни, че заради дълговете на Градски транспорт общината е наложила запор над част от контактната мрежа.