Режат главата на шефа на летище Пловдив

Мисия Пловдив

16-01-2013, 15:53

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Василена Нинова

Всичко от Автора

Депутатите от ГЕРБ искат смяната на Дойчин Ангелов, търси се нов директор на аеропорта

Депутати от ГЕРБ искат шефа на летище Пловдив да бъде сменен. За това от няколко месеца е уведомен и транспортният министър Ивайло Московски, който е работодател на директора на аеропорта Дойчин Ангелов.

"Проблемите на летището не са от сега. Работата там не върви добре. Трябва по-добър мениджмънт", каза за Plovdivutre.bg народният представител Костадин Язов.

Дойчин Ангелов в момента е в Турция заедно с делегация водена от областния управител Здравко Димитров. По телефона шефа на летището каза, че научава за исканото му отстраняване от Plovdivutre.bg. "Подозирах, че се готви нещо свързано с мен, сега чувам за това, но не съм изненадан. Право на депутатите е да искат смяната ми", коментира Ангелов.

По думите му създаденият Фонд за подмомагане на летището закъснява с вноските към авиокомпанията Райънеър и това спъва работата на летището.

Факт е обаче, че на аеропорта в момента се изпълнява само една линия Пловдив-Лондон. Тази до Франкфурт е временно спряна. "Може би ще тръгне до месец", обясни Дойчин Ангелов.

За миналата година община Пловдив е внесла 400 000 лева като ангажимент към Фонда, каза ресорният заместник-кмет по туризъм и култура Стефан Стоянов. Не трябва аеропорта да разчита само на пари от общините, за да се развива. Това е начин за подпомагане, а не за субсидиране на дейността, допълни Стоянов. "Очакваме повече линии и добър мениджмънт."

Заместник-кметът каза, че води част от кореспонденцията с Райънеър и за нова линия до Франкфурт не е ставал въпрос.

Стоянов припомни, че правителството толерира местния аеропорт като за трета година летищните му такси са с 50% по-ниски в сравнение с останалите летища у нас.