Циклоп за Ботев, златни прибори за ЦСКА

Спорт

16-01-2013, 16:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Зима е и "А" група отново потъна в лукс

И през тази зима българските отбори не пропуснаха да проведат подготовката си на атрактивни места в чужбина. Нивото на българския футбол може да не е сред най-добрите, но лагерите минават при страхотни условия, на които биха завидяли и най-силните в Европа. Родните футболисти се глезят в луксозни хотели, апартаменти, а някои дори се хранят със златни прибори, пише Sportline.bg.

Първи в чужбина замина суперамбициозният отбор на Ботев (Пд). "Канарчетата", водени от новия си треньор Станимир Стоилов, са в гръцкия курорт Александруполис от 6 януари и ще останат там до 23 януари. Те са настанени в двойни стаи в петзвезден хотел, а единичните са привилегия за Мъри и помощниците му. Само на 12. км. от Александруполис е село Макри с археологически обект и пещерата на циклопите. В нея има следи от използване от праисторически до византийски времена.

Въпреки безпаричието и постоянните скандали, в ЦСКА замаскираха проблемите с царски прищевки. Шефовете отпуснаха 120 000 лева, за да може отборът да бъде настанен в два хотела в Алания (Анталия). "Алайе Резорт и Спа" и "Голдсити" предлагат на Миодраг Йешич и футболистите освен отлични терени за заниманията също и ред глезотии като конна езда и вечеря на свещи с позлатени прибори.

Футболистите обаче не обръщат голямо внимание на лукса, а предпочитат да прекарват свободното си време в социалните мрежи, игра на карти и билярд. Бразилецът Тасио дори се похвали, че е обрал съотборниците си на покер. За да е по-достоверно, той публикува във "Фейсбук" снимка, на която се виждат чипове и пари.

Шампионът Лудогорец от началото на седмицата също е в Турция. Лидерът в "А" група замина за Белек (Анталия) с най-голяма група - 41 души, от които 27 футболисти. Играчите на Ивайло Петев бяха настанени в петзвездния "Глория Серенити" и се ширят в апартаменти с по две спални, бани и тоалетни. За разпускане след тренировките разградчани могат да се насладят на джакузи в стаите си.

В Левски заложиха на изпитания вариант и заминаха за кипърския курорт Агия Напа, където през последните години се провеждат лагерите. "Сините" избраха и до болка познатия хотел "Енеас". В него компания им прави вторият отбор на ЦСКА (Москва), а миналата година пък деляха покрива с юношите на Аякс.