Отчитат "Българската Коледа"

Мисия София

16-01-2013, 19:44

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Представят резултатите от благотворителната кампания

Главният секретар на президента Екатерина Захариева и секретарят на държавния глава по здравеопазване, образование и наука Анна-Мари Виламовска ще отчетат текущите резултати от кампанията "Българската Коледа".

Те ще очертаят и основните насоки на инициативата под егидата на държавния глава през 2013 година, съобщиха от "Дондуков 2".

През 2012 година благотворителният концерт на "Българската Коледа" събра 1 568 602 лева. На 25 декември с родопска песен, изпълнена от Валя Балканска, започна концертът в народния театър "Иван Вазов", посветен на благотворителната инициатива за деца "Българската Коледа" под патронажа на президента Росен Плевнелиев. На събитието един до друг бяха трима български държавни глави – първият Желю Желев, настоящият Росен Плевнелиев и предишният Георги Първанов, по време на чийто първи мандат бе стартирана инициативата. С парите ще бъдат подпомогнати деца, болни от различни неврологични заболявания като приоритет ще имат тези, които страдат от церебрална парализа.

За 9 години "Българската Коледа" е събрала дарени средства с обем 19 505 174 лева и е помогнала за закупуването на различна медицинска апаратура. Парите са помогнали за оборудването на повече от 150 клиники в България.