Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

16-01-2013, 20:57

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 17 януари

Министър-председателят Бойко Борисов заминава на работно посещение в Австрия. В делегацията ще е министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

София
В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 8.30 часа до служебния вход на Народното събрание Инициативния комитет „Беля НЕ“, представляван от Мария Капон, организира информационен флашмоб.

От 9.00 часа в Централния военен клуб-София ще се проведе кръгла маса на тема „Придобиване на нов тип основен боен самолет и осигуряване на интегрирана логистична поддръжка”.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ.

От 9.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

От 10.00 часа в зала „Колегиум” на Министерство на културата министър Вежди Рашидов ще се срещне с директора на световноизвестния музей „Роден” Катрин Шевийо.

От 10.30 часа в галерия „Академия” на Национална художествена академия заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще представи новия бранд на туристическа дестинация България.

От 10.30 часа в Зала 3 на Научно-техническия съюз на енергетиците в България, гр. София, ул. „Г. С. Раковски“ №108 ще се състои кръгла маса на тема: „За и против ядрената енергетика в България“.

В 11.00 часа на „Дондуков” 2 ще бъдат отчетени резултатите от благотворителната инициатива „Българската Коледа” .

От 12.00 часа в конферентната зала на хотел „Анел” в София (бул. Тодор Александров 14) депутатите от ПГКБ Румен Овчаров и Петър Димитров и председателят на Съвета на НС на БСП по енергетика и енергийни ресурси Явор Куюмджиев ще участват в кръгла маса на тема: „Ядрената енергетика – безопасност и сигурност”.

От 14.30 часа в зала „Изток” на Народното събрание Комисията по регионална политика и местно самоуправление съвместно с комисиите по земеделието и горите и по околната среда и водите организират обществено обсъждане на предложения за законодателни промени за недопускане на строителство върху пясъчните дюни.

В 17.30 часа от паметника на Патриарх Евтимий в София ще започне протестно шествие срещу застрояването в Банско. Протестни шествия ще се проведат във Варна, Пловдив и Бургас. Във Варна шествието е от 17:30 часа със сборен пункт Община Варна. В Бургас от 17:30 ч. ще започне шествието от пл. Тройката, през ул. "Александровска" - ул. "Богориди" - Морската градина, а в Пловдив - от 17.30 часа.

От 17.30 часа в Гранд хотел „България”, зала „Десислава” ще се проведе дискусия на тема „Има ли бъдеще ядрената енергетика в България?".

От 18.30 часа в НСА Васил Левски ул. Гургулят №1- зала 501 ще се проведе семинар за Психо-биологически програми на заболяванията.

От 19.00 часа в Централен дом на архитекта ще се състои официална церемония по връчване на национален приз „Човешки ресурси 2012”.

От 11.00 часа в Пресклуба на „София прес" Фондация „Български център за джендър изследвания” ще даде пресконференция на тема „Мобилни правни услуги за пострадали от домашно насилие в София”.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА Фондация „Медийна демокрация” (ФМД) и Медийна програма „Югоизточна Европа” на фондация „Конрад Аденауер” ще представят годишния доклад „Медиен мониторинг 2012”.

От 11.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема „България между осанна и разпни я!“

От 12.00 часа в пресклуба на БТА сдружение „Екопрограма” ще даде пресконференция на тема: „Министър финансира Зеления октопод”.

Ловеч
От 17.30 часа в зала 109 в Дом „Преслав” в Ловеч зам.-председателят на НС на БСП Евгений Узунов и депутатът от ПГКБ Димитър Горов ще обсъдят с граждани предстоящия референдум.

Хасково
В 13.30 часа зам.-председателя на НС на БСП Янаки Стоилов ще даде пресконференция в залата на НТС в Хасково. В 14.00 часа в същата сграда ще се проведе среща на Стоилов с граждани.

Севлиево
В 11.00 часа в Севлиево министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие ремонтирана детска градина „Радост - 2”.

Ямбол
От 11.00 часа пред паметника, изграден на мястото, където са посрещнати първите руски войници – до НУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Ямбол ще започне тържествената церемония за годишнината от Освобождението на града от турско робство. От 11,30 часа започва тържественият ритуал с отслужване на благодарствен молебен и поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча.
Веднага след това започва и празничното шествие.

Варна
В 11.00 часа в жк „Чайка” във Варна официално ще бъде открит новият корпус към ЦДГ №21 „Калина Малина“.

От 12.00 часа в зала „Варна” на общината кметът Кирил Йорданов ще се срещне с председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров.

От 18.30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна ще се проведе благотворителен концерт за набиране на средства за изграждането на православен храм „Свети преподобномъченик Прокопий Варненски".

Бургас
От 11.00 часа в Капитанската зала на хотел „България” в Бургас ще се проведе кръгла маса на тема: „Провеждане на честен вот – гаранция за демокрацията в България”.

От 11.00 часа в Ритуалната зала на Гробищен парк – Бургас ще се състои поклонение по повод кончината на председателя на рибарското сдружение „Морски сговор“ Стоян Боев – Сербеза.

От 12.30 часа в аулата на МБАЛ-Бургас ще се кръгла маса на тема: „Терапевтични възможности при проблемни инфекции”. В 12.00 часа в същата зала ще бъде дадена пресконференция.

От 17.00 часа в зала “Бойчо Брънзов” в Бургас официално ще бъдат открити Общинските спортни игри за ученици 2013.

В 17.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе обществено обсъждане на инвестиционни проекти във връзка с изпълнението на проект: „Интегриран градски транспорт на Бургас“.

Белоградчик
От 10.00 часа в Белоградчик Областен информационен център-Видин ще проведе открита приемна.

Антоново
От 11.30 часа в град Антоново в залата на общината ще се проведе заседание на Контролния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Кюстендил
В 16.00 часа на моста на река Драговищица, между село Ябълково и река Струма, в Кюстендилско, ще започне поход по пътя на руските войски от отряда на генерал Теофил Мейендорф.

* * *
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще вземе участие в неформалното заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи в Дъблин, Ирландия.

* * *
Представители от България ще вземат участие в първи Европейски конгрес на ромските медиатори в Брюксел.