Турчин застреля две българки в Германия

Крими

16-01-2013, 21:10

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Версиите - ревност или дадени пари назаем

Българска гражданка е застреляна тази сутрин в Берлин, съобщава Bild. При инцидента е пострадала и сестрата на 33-годишната нашенка, която е претърпяла спешна операция в местна болница, а по-късно е починала.

Предполагаемият убиец на двете българки е 45-годишен турчин, бивш приятел на една от сестрите, с който тя се е разделила преди половин година.

Малко след 9 часа сутринта той влиза в закусвалня в берлинския квартал "Нойкьолн". Там възниква спор между него и ексизгората му. Той изважда пистолет от джоба на якето си и натиска спусъка. Няколко куршума попадат в тялото на 33-годишната българката. Тя се свлича, а малко след това умира от изстрел в главата. При стрелбата е ранена и сестра й.

Според разследващите през последните месеци мъжът настоявал да се съберат отново и дори я е заплашвал с убийство, ако не се съгласи, пише novini.bg. Стрелецът се казва Мехмед Й., който е от турски произход, по-късно е задържан. Все още не са ясни обаче мотивите за действията му. Работи се по-няколко основни версии - пари дадени на заем и ревност.

Делото срещу него е насрочено за 6 февруари.