Засичат рака в зародиш по нова технология

Най-доброто от печата

17-01-2013, 06:10

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Новата апаратура вече е монтирана в Александровска болница

Раковите образувания вече ще бъдат засичани в зародиш, още при най-слабото изменение на клетките. Това ще се осъществява с три нови медицински апарата, които вече са монтирани в Александровска болница, съобщиха от лечебното заведение.
Два от тях са предназначени за Централната лаборатория по клинична патология, за извършване на прецизна патоморфологична диагностика на туморните заболявания. До момента лабораторията не разполага с такава апаратура.
Автоматизираната система за ISH и IHC оцветявания е проектирана така, че може да работи непрекъснато. По този начин ще се изследва голям брой
биологичен материал
С нея се извършва патоморфологична диагностика на солидните тумори и при заболявания като левкемии, ходжкинов и неходжкинов лимфом, както и диагностиката на туморни биомаркери.
В Клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия пък вече е монтирана многофункционалната електрохирургична платформа за онкологична диагностика и хирургия. Тя представлява усъвършенствана система, с която се извършват прецизни операции от всякакъв вид.
Апаратът представлява модерна технологична комбинация от ултразвук и ток с висока честота, микропроцесорно управление. С него се отстраняват тумори с големи размери при минимална загуба на кръв и
риск от рецидиви
Съвременната електрохирургична платформа позволява да се извършват едновременно три важни хирургични процедури - фино разрязване на болната тъкан, кръвоспиране чрез електрозапечатване на кръвоносните съдове и отстраняване на туморите. Така се понижава опасността от възникване на усложнения, което иначе налага продължително и
скъпоструващо лечение
Парафиновият център пък, който също вече работи в Александровска болница, служи за подобряване на качеството на предмикроскопската обработка на биопсиите.