Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

17-01-2013, 06:10

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Остава топло за средата на януари

Добро утро, Пловдив! Днес облачността над страната ще е променлива, често значителна. Привечер на места ще превали. Ще се задържи топло за средата на януари с максимални температури между 5° и 10°, в югоизточните райони до 12-13°.

В планините ще духа силен, по билата - бурен югозападен вятър. Ще има значителна облачност и главно в Рило-Родопската област и западните райони на Стара планина след обяд ще превали дъжд, по по-високите части – сняг. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра минус 2°.

Днес ще станат ясни новостите по проекта за обновяване на Цар Симеоновата градина. Детайлите ще бъдат разкрити на пресконференция в заседателната зала на Община Пловдив от 10 часа.

След това – в 12 часа, пък пресконференция ще дадат от партия НИЕ. Общинските съветници Славчо Атанасов, Слави Георгиев и Борислав Инчев ще говорят по актуални градски и национални проблеми.

Пловдивският митрополит Николай ще освети в 11 часа обновения параклис „Св. Пантелеймон” в МБАЛ Пловдив. Той беше ремонтиран по случай 60 г. от създаване на лечебното заведение. Храмът трябваше да бъде осветен тържествено през ноември, но заради кончината на патриарх Максим церемонията бе отложена.

В 18 в книжарница „Хеликон” ще бъде представена книгата на Георги Убинов „Принципите ДОС и ДОЖ”. Авторът разглежда основополагащи въпроси от сферата на философията и антропологията. Убинов е легендарен футболист на „Ботев” Пловдив, забележителен реализатор (вкарал е най-бързия хеттрик), треньор, дипломиран икономист, художник с няколко самостоятелни изложби и автор на текстове из античната история, философията и антропологията.

Днес от 19 часа държавна Опера Пловдив започва сезона си след кратката зимна почивка. Специален гост за този първи концерт е любимецът на публиката- певецът Васил Петров. Освен прекрасните песни, които той изпълнява, диригентът Алексей Измирлиев е приготвил пъстра програма от кратки произведения на различни американски композитори.

Менар филм фест пък отправя три предложения към почитателите на седмото изкуство. В клуб Stage 51 от 18 часа ще бъде прожектиран филмът ”Андалусия, моя любов”, а от 20 часа - ”Шумът на Кайро”. В бар Грамофон от 18 часа пък ще бъдат показани серия късометражни филми на тема Африка. Входът е 3 лв.