Ревнив турчин застреля две българки в Германия

Свят

17-01-2013, 07:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Мехмед е заловен на мястото на престъплението

Мъж от турски произход разстреля две българки сестри в гр. Нойкьолн, като основната версия е ревност. По-малката сестра, на 33 години, е починала на място, а а 5 години по-голямата е починала по-късно в болницата, пише в. "Берлинер цайтунг".

Убиецът е 45-годишният Мехмед, бивш приятел на една от двете жени, с когото тя се разделила преди година и половина. През последните месеци турчинът искал да се съберат отново и дори е заплашвал бившата си приятелка с убийство, ако не се съгласи. Заради това му е повдигнато обвинение, като делото трябвало да започне на 6 февруари.

Преди десетина дни българките отворили в града закусвалня, която потръгнала добре и се радвала на много клиенти. Според изданието убиецът може да е бил допълнително ядосан от успеха на бившето си гадже след раздялата им.

Случаен клиент е станал свидетел случващото се в магазинчето преди изстрелите и е успял да спре преминаваща патрулна кола на улицата.

Органите на реда не са успели да пристигнат навреме, за да предотвратят убийството, но са арестували Мехмед на местопрестъплението.