Екопротестът в Бургас шумен и бурен, обещават организаторите

Мисия Бургас

17-01-2013, 09:42

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протест в четири града срещу застрояването на Черноморието

Бургазлии се включват в националните бунтове срещу застрояването

Шумен и бурен протест в Бургас обещават организаторите на екологичната инициатива в региона срещу застрояването на Черноморието и Пирин.

С шествие от площад Тройката Бургас ще се включи в националните протести срещу безчинствата, които се случват по Българското Черноморие, съобщават организаторите. Бургазлии ще се съберат в 17:30 часа на площада, след което шестието ще премине през ул. Александровска - ул. Богориди и ще завърши на открита сцена Охлюва в Морската градина. Организаторите на протеста настояват за окончателна забрана на застрояване на малкото останали девствени плажове по Черноморието, които са и част от Европейска екологична мрежа НАТУРА 2000 в България, както и за незабавното обявяване на Иракли, Кара Дере и Камчийски пясъци за защитени територии и за издаване на заповедите им за защитени зони по Натура 2000.

Протестиращите настояват още и за отхвърляне исканията на кмета на Банско за преразглеждане на режимите в Национален парк Пиринq както и да бъде потърсена отговорност на всички, които доказано са нарушили европейското и екологично законодателство.