Маринка с канализация след градежа на пречиствателната станция

Жителите там искат ремонт и на църквата

Така дългоочаквания градеж на канализация в бургаското село Маринка ще стартита, но след този на пречиствателната станция, обяви пред жителите на селото кмета по европейските политики и околна среда Атанаска Николова. Пред местните тя уточни още, че средствата за строителството на канализационната мрежа ще бъдат отпуснати от ПУДООС, веднага след като Община Бургас започне изграждането на пречиствателна станция .

„Процедурата за избор на изпълнител  на съоръжението приключи и през април ще започнат реалните  строително- монтажни дейности“, добави Николова.

 Изграждането на спортна площадка, благоустрояването на околното пространство до детската градина и училището и стабилизирането на ул.“Стефан Караджа“ са другите приоритетни проекти, които ще бъдат реализирани  в с. Маринка през 2014 г .

На общественото обсъждане на бюджета на с. Маринка присъстваха и общинските съветници Димитър Людиев и Антон Берданков, представители на общински фирми, обслужващи населеното място

Местните жители се оплакаха,че църквата в с. Маринка е в изключително лошо състояние. Храмът има нужда от спешно укрепване и мащабен ремонт на покрива.

Зам. кметът Атанаска Николова обеща, че ще се търсят варианти  за финансиране на реконструкцията.