Верижна катастрофа в Смолян, сняг и лед в Родопите

Животът

17-01-2013, 10:12

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пътната обстановка е влошена

Верижна катастрофа между четири автомобила е станала тази сутрин на улица между смолянските квартали Райково и Устово.  Последователно са се ударили четири леки автомобила. По първоначални данни няма пострадали, но са нанесени щети. Движението е затруднено, на мястото има полиция.

Заради падналия сняг през нощта и падането на температурите пътната обстановка в Смолян и Родопите е влошена.

Въвеждат се ограничения за движението по високите части на общините Смолян, Чепеларе и Мадан. Всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян-Мугла, Смолян-Турян, високата зона на Чепеларе и до високопланинските села в община Мадан. Най-дебела е снежната покривка в района на връх Новак по направлението за село Мугла. През последното денонощие там са паднали 30 см сняг. Въведени са ограничения и за движението през проходите Рожен, Пампорово и Превала.

Според синоптичната прогноза днес по обяд ще е слънчево и топло, като температурите ще достигнат 6-7 градуса. Следобед в Родопската яка ще се заоблачи и след 17.00 часа ще завали дъжд. Валежите ще продължат през цялата нощ.