Режисьорът на "Умирай трудно" влиза зад решетките

Булевард

17-01-2013, 10:22

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Джон Мактиърнън ще лежи в затвора една година

Джон Мактиърнън, режисьор на култовите филми "Умирай трудно", "Хищникът" и "На лов за Червения октомври",  ще трябва да мисли как да запълва времето си в следващата една година в затвора. Той влиза зад решетките след като загуби съдебно обжалване за лъжливи показания пред ФБР.

Мактиърнън е осъден през 2010 г., след като се признава за виновен, че е излъгал за наемането на частния детектив Антъни Пеликано за подслушване на филмов продуцент. Той беше на свобода под гаранция, но Върховния съд отказа да преразгледа присъдата. След като излежи присъдата, Джон Мактиърнън ще бъде 3 г. под надзор.

Адвокатът на режисьора каза, че е подал молба присъдата да бъде намалена, защото не е доказано, че Пеликано е подслушвал продуцента. Мактиърнън обаче е признат за виновен за това, че е излъгал ФБР, а не за подслушване.

Самият Пеликано беше признат за виновен в 78 престъпления през 2008 г. за получаване на лична информация за холивудски звезди, сред които и Силвестър Сталоун. Той излежава присъда от 15 г. затвор за рекет, заговор и подслушване.