Грубияните в Левски ще плащат солени глоби

Спорт

17-01-2013, 13:47

Автор:

sportline.bg

Всичко от Автора

"Сините" футболисти ще си плащат картоните 2 пъти - в БФС и в клубната каса

Футболистите на Левски вече ще си плащат сами глобите на БФС, и то в двоен размер. От тази календарна година дисциплината ще бъде затегната не само в тренировъчния процес и извън работно време, но и в официалните мачове, предаде sportline.bg.

Шефът на Левски Иво Тонев е обърнал сериозно внимание на предоставения му анализ за картоните, които получават играчите на Левски. Оказва се, че "сините" имат големи пропуснати ползи като точков актив заради наказателните картони, които играчите получават. Някои от тях, които са абсолютно глупави, са предизвикали Тонев да поиска обяснение от треньорския щаб за тенденцията.

Основни футболисти на Левски пропускат важни мачове заради натрупани картони или получени директни червени. Емблематичен е примерът с Владимир Гаджев, който си изпроси изгонване на срещата с Локо (София) и пропусн амача с Литекс ипосле скандалн обеше помилван да играе с ЦСКА. Кристовао Рамос пък беше аут за вечното дерби, а вратарят Пламен иИлиев постави треньора Илиан Илиев в конфузна стиуация при гостуването на шампиона Лудогорец. Именно след тази издънка наставникът е бил повече от категоричен, че на всяка цена иска доще един вратар в разширения състав. В резултат на това на "Герена" беше привлечен стражът на Ботев (Враца) Михаил Иванов.

Ръководството на "сините" е категорично, че провинилите се футболисти ще плащат глобата си един път в БФС според оценка на футболната централа и втори път ще олекнат със същата сума в полза на касата от вътрешния правилник на Левски.

Иво Тонев взел решението, след като отминали емоциите му след края на полусезона. Занапред той ще иска предложение от треньорския щаб за глоби на всеки играч, който си изкарва картон за грубо нарушение, за неспортсменска проява, за бавене на топката или за спор със съдията. Лично Тонев ще определя размера на глобите в такива случаи като при повторни случаи сумата ще се умножава по 3.

Освен това с парични санкции ще се наказват всички, които оспорват съдийско решение независимо дали реферът е бил прав, или не, но не е показал картон.

"Синият" началник е намекнал всичко това в съблекалнята и дори е налагал глоби, но сега в Кипър футболистите ще научат, че от пролетния полусезон няма да е в техен истерес да бъдат груби на терена, както и че не е желателно да се разправят с рефери или с противникови футболисти.