Разбиха престъпна група, разпространявала дрога в столицата

Бандата работела при строго определени правила

Служители на ГДБОП разбиха организирана престъпна група, занимавала се с наркоразпространение в столицата, съобщиха от МВР. При проведената вчера спецоперация са задържани 37-годишния организатор на групата, който е криминално проявен, и неговите петима "сътрудници".

 

Бандата работела при строго определени правила. Един от бандитите съхранявал наркотиците в мазето си, като снабдявал с тях друг, който пък подготвял дозите за улично разпространение и ги предавал на двама дилъри от групата. Дилърите разпространявали дрогата на територията на столицата.

Парите от продажбите се отчитали на лидера на групата, който приемал поръчки за доставка на наркотиците и изпращал търговците на дрога до мястото на срещата за предаването им.

 

Полицаите претърсили жилищата на задържаните, като там открили 25 топчета с кафяво прахообразно вещество – хероин, найлонов плик с около 0,5 кг марихуана, около 15 гр амфетамин и 200 гр. пресовка хероин.

 

Иззети са още 25 мобилни телефона, сумата от около 3600 лв., преносим компютър, електронна везна, незаконен боен пистолет „Маузер” и газов пистолет.

 

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава.