Забраната за пушене = 100 000 българи без работа

Животът

17-01-2013, 15:28

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Стяга се масов протест, 100 кафенета са хлопнали кепенци в Пловдив

Над 12 хиляди пловдивчани и хора от региона са останали без работа само за три месеца. По справка на Националния статистически институт в цялата страна уволнените са над 100 000. На улицата са излезли предимно сервитьори, бармани и готвачи. Стотици кафенета и ресторанти са фалирали. Само в Пловдив след влизането на забраната за пушене кепенци са хлопнали близо 100 малки кръчми. "Остават да работят само големите ресторанти, другите са обречени", коментира за Plovdivutre.bg Димитър Лукарев от Асоциацията на заведенията в града.

Планираме масови протести и гражданско недоволство, заявиха от новата Национална асоциация на свободните “За равни права”. Сдружението бе официално представено вчера. Председателят му Андрей Слабаков каза, че освен против забраната за пушене, ще се борят и за други важни обществени каузи.

В управителния съвет на националното движение освен Слабаков и Лукарев са влезли и Хилда Казасян, Магърдич Халваджиян, Орлин Горанов и други известни българи.

На 1 февруари в 15.30 часа пред Народното събрание се стягат редиците за голям протест срещу забраната за пушене.

“Стотици плодивчани ще се включат”, прогнозира Димитър Лукарев. “От вчера не можем да смогнем да записваме нови членове в сдружението. Идват не само физически лица, но и фирми.”

Организацията на свободните е регистрирана по закона за юридическите лица с нестопанска цел. “Това не е партия. Засега не сме коментирали политически намерения”, съобщи Лукарев. “Няма вече да се молим и да влизаме във взаимоотношения с политически сили, за да се пуши свободно на обществени места. Ще правим протести”, обобщи председателят на ресторантьорската асоциация.