Вижте следващата покупка на Мъри

Спорт

17-01-2013, 16:47

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Ботев е на крачка от привличането на защитника Димитър Пиргов

Треньорът на Ботев Станимир Стоилов е решен тотално да смени централната защитна двойка на тима от есенния полусезон. Според информация на Гонг канарите са на крачка от привличането на бранителя на Пирин (ГД) Димитър Пиргов.

В момента текат усилени преговори между двете ръководства и се очаква в най-скоро време трансферът официално да бъде обявен. Пиргов направи много силен сезон за новака в „А” група Пирин и логично бе избран за Футболист №1 на 2012 година от феновете на отбора. Бранителят дори вкара няколко важни гола през есента.

Димитър Пиргов е брат на бившия вратар на ЦСКА, Черно море и настоящ на Литекс Илго Пиргов. Защитникът е юноша на благоевградския Пирин 2001, премина през Чавдар Етрополе, за да се завърне в родния си град.

Припомняме, че Мъри вече привлече друг централен защитник – дълбоката резерва в ЦСКА Сивард Спрокел. Ако сделката с Пиргов се осъществи, именно той и холандецът ще бъдат новият титулярен тандем в центъра на жълто-черната отбрана.

За капитана Асен Караславов – Молива и македонеца Бобан Грънчаров остава ролята на резерви. Не е изключено някой от тях да бъдат освободени, научи Plovdivutre.bg.