Павлова стопира и строежи на къмпинг "Корал"

Най-важното е, че до там няма довеждаща инфраструктура, смята регионалният министър

Постановихме, че издадените разрешения за строителство в къмпинг "Корал" са незаконосъобразни, обяви пред журналисти регионалният министър Лиляна Павлова.

Тя подчерта, че има издадени три разрешения - едно от тях за строителството на хотел, а другите - за трафопостове. „Ние сме ги отменили всичките, тъй като те се основават на обекти и проекти, одобрени през 2010 г. и тяхната давност е изтекла отдавна”, отчете Павлова.

По думите й най-важното е, че до там няма довеждаща инфраструктура - водопровод, канализация и електрозахранване.

"Инвеститорът може да си актуализира проектите и да ги внесе за ново разглеждане и оттам нататък ще трябва да се реши дали това съвпада с Общия устройствен план и дали ще бъде разрешено да се строи оттук нататък. Това са проекти, които са одобрени преди промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които регламентират невъзможността за строителство на Черноморското крайбрежие", поясни министърът.

"Аз съм категорично против да се строи на брега, в 100 метровата зона, но дано народните представители сега, когато гледат закона приемат това мое предложение", коментира Павлова.

Както е известно днес стана ясно, че пореден апетитен парцел край морето е на път да бъде застроен. Този път става въпрос за къмпинг "Корал" - недалеч от Лозенец.

В последните дни на 2012 година Община Царево е подписала строителни разрешения, даващи зелена светлина за превръщането в огромен ваканционен комплекс на един от последните оцелели дюнни плажове.

Разрешенията за строеж в района на къмпинг "Корал" са издадени в края на 2012 година от Община Царево, която се базира на влязъл в сила Подробен устройствен план от 2006 г.