Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

17-01-2013, 20:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 18 януари

София
В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание. В 11.00 часа ще започне парламентарният контрол.

От 9.00 часа в Зала 1 (сутерен) в сградата на Министерството на труда и социалната политика ще се състои заключителна конференция по проект „Да докоснем недосегаемите – борейки се с традиционни и нови антиромски стереотипи", финансиран от Европейската комисия по програма Човешки права и гражданско участие.

От 09.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото „Октопод” срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов.

От 09.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ.

От 9.30 ч. в зала „София” на Грандхотел „София” (ул. „Гурко” № 1) ще се проведе кръгла маса на тема „Проблеми, възникнали при прилагането на Закона за правната помощ”.

От 10.00 часа в хотел „Шератон”, зала „Средец” заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще открие информационен форум по схемата „Промоционални програми за земеделски продукти”. Форумът се организира от Държавен фонд „Земеделие”.

От 10.00 часа в Конферентната зала на Софийски университет ще се проведе семинар „Езиковото богатство в града” по глобалния проект на Британски съвет „Европейско езиково многообразие”.

В 10.30 часа в Зала 1 на НДК министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще присъства на тържествената промоция на новозавършилите лекари от Випуск 2012 г. на Медицински факултет към Медицински университет – София.

В 15:10 ч на Терминал 2 на летище София, с полет от Мадрид, се завръщат първите четирима полярника – физикът Цветан Андреев, математикът Владислав Харалампиев, ГИС специалистът Аспарух Камбуров и фотографката Милена Маринчева.

От 18.00 часа в Националния политехнически музей ще се състои тържествена церемония - награждаване на лауреатите на наградите на Фондация „Еврика” за 2012 г. за постижения в науката, за най-добър млад мениджър, изобретател и фермер.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА Политическа партия „Зелените” ще даде пресконференция на тема „За зелените каузи няма договорки и компромиси!”.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Кой е истинският хор „Йоан Кукузел”? Кой сега се представя под това име?”.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА Първото независимо дружество за защита правата на човека в България ще даде пресконференция на тема „Има ли демокрация в България и нарушават ли се човешките права и свободи днес?”.

От 12.30 часа в София прес Център за независим живот ще даде пресконференция на тема: Хората с увреждания в България – в състояние на „Социално изключване”.

Пловдив

От 10.30 часа в хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив ще се проведе конференция на тема: „Ще спечелят или ще загубят българските фермери от новата селскостопанска политика на ЕС”.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА в Пловдив ПП „Обединени земеделци” ще даде пресконференция.

Благоевград
От 11.00 часа, в зала 101 на община Благоевград ще се проведе процедура по договаряне с обявление за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Доставка на хранителни продукти, съгласно приложение №1 по обособени позиции за детските и социални заведения на територията на община Благоевград съгласно приложен списък-Приложение № 2.

Видин
В 11.00 часа в залата на 6 ет. в община Видин кметът Герго Гергов ще подпише договора с изпълнителя на обществената поръчка с предмет: „Инженеринг за обект „Регионално депо за битови отпадъци в регион Видин” по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Видин”.

От 18.00 часа в залата на Филхармонията във Видин депутатът от ПГКБ Михаил Миков ще разговаря с граждани по темата на референдума.

Варна
От 18.00 ч. в залата на Военноморския клуб-Варна ще се състои празничен концерт, среща на поколенията под наслов „Воспойте Богу” с участието на детски хор „Ангели”, Камерен хор при храм "Св. Атанасий” и Хор на моряците-ветерани „Христо Манолов”.

От 18.30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна ще се състои концерт в подкрепа на референдума с участието на Орлин Горанов и Кристина Димитрова.

Силистра
От 14.30 часа в Клуба на пенсионера в Силистра депутатът на ПГКБ Антон Кутев ще проведе среща с граждани за референдума.

Сливен
От 11.30 часа в пресцентъра на Община Сливен областното ръководство и общинските съветници от РЗС в област Сливен ще дадат пресконференция.

Дупница
От 14.00 часа в Околийската къща в Дупница ще бъде открита изложбата „Възраждане на занаятите”.

Поморие
От 17.00 часа в Народно читалище „Светлина – 1939” в Поморие ще се проведе информационен ден за популяризиране на ползите от разделното събиране на отпадъците.