Добро утро в петък!

Мисия Пловдив

18-01-2013, 06:33

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Свети Атанасий Велики гони зимата. Честит имен ден на Атанас, Атанаска, Наско, Нася!

Добро утро, пловдивчани! Приготвихте ли вече чаша горещо кафе? Дори и да нямате време да украсите кафето си като на снимката, диетолозите съветват преди него да пийнете чаша гореща вода с изтискан лимон. Проверено е – действа добре на баланса и храносмилането.

И днес ни чака по-топъл ден. Следобяд са възможни валежи, а в по-високите части на Родопите ще вали сняг. За района на Пловдив минималните температури ще са около 3 градуса, а максималните – 10 градуса.

Нещо важно - днес е Атанасовден. Честит имен ден на Атанас, Атанаска, Нася, Наско! Свети Атанасий Велики е защитник на християнското учение и на Боговъплъщението. В народните вярвания празникът е популярен като Среди зима, а светецът гони студения сезон точно на днешния ден. Професионален празник имат железари, ножари, ковачи.

Пресконференциите в града започват рано. От 9, 30 часа в БТА ВМРО – БНД ще нищят предстоящия референдум. От 12 часа ПП "Обединени земеделци" ще говорят по темите за спасението на българското розово масло, скандалите със защитените територии и как се усвояват средствата от еврофондовете у нас и какъв е ефектът от тях. Ще участват председателят на партията Петя Ставрева,  председателят на Националния клонов съюз на производителите на етерично-маслени култури Зара Клисурова и Александър Драганов – розопреработвател.

Конференция за новата селскостопанска политика на ЕС организират червените. Евродепутатът Ивайло Калфин, Томас Гарсия Аскарате, икономически съветник в Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на Европейската комисия и Светла Бъчварова, преподавател в Нов български университет ще обясняват промените за следващия програмен период от 2014 г. до 2020 г. Ще наблегнат как промените ще се отразят на българските фермери. Мястото на форума е от 10, 30 до 12, 30 часа в хотел „Санкт Петербург“.

Серията рок концерти, организирани от "Център за сценични изкуства STAGE 51", продължават и през 2013. Тази вечер да се представят пред пловдиската публика са поканена софийската банда Пробив. Заедно с група Klosh, също от  София,ще подкрепят Paranormal от Пловдив, които ще излезнат с нов и по-голям сет. Купонът стартира в 19 часа.