Стимулират екологията на общини и училища с финансиране

Мисия Пловдив

18-01-2013, 07:20

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кампания за околната среда е на тема „Обичам природата – и аз участвам”

Стартира  национална кампания „За чиста околна среда - 2013” на тема:„Обичам природата – и аз участвам” на МОСВ и ПУДООС, информират от ОП „ Европейски политики и сътрудничество“ в община Пловдив.

В кампанията могат да участват общини, кметства,училища и детски градини. Максимална сума на финансиране – 10  000 лв. за общини и кметства , 5 000 лв. за училища и детски гадини.

Целта на кампанията относно общините и кметства е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда. С реализацията на дейностите по инициативата  се цели постигане на резултати на територията на цялата страна. С доброволния труд на гражданите ще се осъществи залесяване и зацветяване на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други.  Ще се постигне повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у гражданите.

Целта на кампанията относно училища и детски градини е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда в образователния и възпитателен процес на  младите хора чрез възможността за финансиране на дейности от материален характер пряко включени и необходими за учебният и възпитателен процес във всяко от заведенията или организациите , заявители на проектите. Крайният срок за подаване на предложения по кампанията е 18 февруари тази година.