26 българи заточени в Германия заради лошо време

Свят

18-01-2013, 09:47

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Сънародниците ни чакали с часове полет до Виена, летищата са затворени

Група от 26 българи е блокирана на летището в Мюнхен.

Сънародниците ни, които посетили строителен панаир в Германия, е трябвало да отпътуват в четвъртък сутринта за Виена. Заради лошото време в австрийската столица обаче, полетът е бил отлаган няколко пъти, разказа пред bTV един от потърпевшите – Румен Иванов.

Групата трябвало да излети в 6 часа сутринта. След като чакали около два часа на летището, пътниците били превозени до самолет, който обаче не излетял - в него хората прекарали още 3 часа и половина. Разбунтували се и отказали да слязат от машината, като се наложило насила да бъдат свалени от местната полиция.

След поредното чакане от няколко часа, служители на летището казали на българите и останалите пътници да се приготвят за излитане с друг полет. Хората се качили на автобуса, който ги откарал до самолета, но вратите на машината останали затворени. Без късмет, изморената и изнервена група останала известно време в автобуса, след което отново се върнала на аерогарата.

След часове чакане, сънародниците ни най-накрая излетели за Австрия. Столицата на държавата е парализирана от невиждан снеговалеж. Това затрудни кацането и на премиера Бойко Борисов във Виена. Летището затвори за неопределено време и изключение бе направено само за самолета на българския министър-председател.