Лека нощ, деца! Със Сънчо, Metallica или Бах (ВИДЕО)

Булевард

18-01-2013, 15:40

Снимка:

YouTube

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Специално предложение и за футболните фенове

Едва ли има родител, който да не е имал проблеми с приспиването на своите деца. Да се изнервя от безполезността на биберона или шишето с вода. Е, ние не сме британски учени и няма да ни дадат 1 млн. паунда за изследване на нещо, което е видно. А именно, музиката може да влияе благотворно при приспиване.

От няколко дни класическа музика от творби на Моцарт, Бах и Хендел звучи в Отделението по неонатология в русенската болница. Това е европейската практика, чрез която се въздейства положително върху организма на недоносените деца и тепърва ще се види дали има тя почва у нас.

Русенци дават пример как още от кувьозите може да се пребори влиянието на Пайнер, но ние искаме да бъдем полезни и на тези, които във фонотеките си нямат плочи на класиците.

Разбира се, тези които все още въздишат по времето на Тодор Живков им препоръчваме да пробват с песничката, която вървеше 10 минути преди осем. Родната гордост - Сънчо! Нелош вариант, пък и трябва да подпомагаме родното.



Другото предложение "маде ин БГ" идва от Светльо Хиподилски и неговото парче "Пегаси". Приятна музика, тук-таме се казва "лека нощ", но като цяло е подходяща за деца до 3 месеца, които не разбират текста. Все пак се консултирайте с лекар дали все пак бебешкия мозък не разпознава някои цинизми.

 

 

 

В България всички разбират от политика и футбол. Затова следващото предложение за по-лек сън на наследниците е насочен към бащите, които комбинират сменянето на памперси с няколко часа на стадиона. В клипа можете да видите как заспива детето на привърженик на Байерн Мюнхен.

 

Разбира се, той може да бъде побългарен, но все пак внимавайте - в повечето български песни не се възхвалява своя отбор, а се редят рими за противника и мъжкия полов орган.

Разбира се, няма как да не минем и към чуждата музика, където от години звезди печелят милиони от приспивни песнички. Предлагаме ви ТОП 10 на песните, които са предпочитани от британските родители. Доколко те са подходящи за невръстните българчета може да се установи само от собствен опит.  

Номер едно в класацията е Patience - Take That.

 

Ако ударите на камък можете да пробвате и с другите музикални предложения от Острова - Angels на Роби Уилямс, I Kissed a Girl на Кейти Пери, You're Beautiful на Джеймс Блънт, Love Me Tender на Елвис Пресли, Beautiful на Кристина Агилера, Warwick Avenue на Дъфи, Sweet Child O' Mine на Guns N' Roses, Wonderwall на Oasis и Girls на Sugababes.

Изброените песни леко контрастират със заключението на вече споменатите британските учени, които след като са взели едни пари са установили, че децата най-лесно заспиват на парчета на Coldpley, Майкъл Бубле и Алиша Кийс.

На пазара изобилстват и албуми на рок и метъл банди с парчета, които са със специален приспивен аранжимент. Ние ви предлагаме да чуете класиката на Metallica - Nothing Else Matters, в бебешки вариант. Лека нощ...