Уникални за България операции в МБАЛ "Света София"

Мисия София

18-01-2013, 13:49

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Един от най-добрите германски лекари, проф. Владимир Мартинек, ще извърши четири артроскопски операции на пациенти с проблеми на тазобедрената и раменната става

Уникални за България операции ще бъдат извършени утре в МБАЛ "Света София".

Един от най-добрите германски лекари, проф. Владимир Мартинек, ще извърши четири артроскопски операции на пациенти с проблеми на тазобедрената и раменната става.

Това съобщи за Sofiautre.bg началникът на Клиниката по ортопедия и травматология в болницата - Христо Мазнейков.

В момента у нас пациентите с дисплазия в тазобедрините стави в ранните стадии на заболяването си, се лекуват само по консервативния начин, при което развитието на болестта на се спира, а се достига до протезирането на тазобедрините стави.

Утре обаче проф. Мартинек ще работи по едноскопския метод, при който на пациента се пробиват четири малки дупчици около тазобедрената става.

"По този начин се влиза в проблемния участък от тазобедрената става и този тип костна маса, който създава проблеми на пациента, бива изразвян", поясни доктор Мазнейков.

Следоперативният период при тои вид операции е много по-кратък, а и възстановяването на пациента – по-бързо, допълни началникът на Клиниката по ортопедия и травматология в МБАЛ "Света София".