Черпим с баница и суджук немска министърка

Политика

18-01-2013, 16:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Тя пък дари на министър Найденов риза с шевици

Земеделският министър Мирослав Найденов почерпи федералния министър на храните, земеделието и защита на потребителите на Германия Илзе Айгнер с баница със сирене, съобщиха от МЗХ.

Министър Айгнер сама си поиска от българския тестен деликатес, който ѝ напрaвил впечатление на миналогодишното изложение.

На своя колега министър Найденов подари копринена национална риза с шeвици и посребрени пафти.

Г-жа Айгнер и кметът на Берлин Клаус Воверайт получиха от министъра и кошница с традиционни български продукти - селектирано червено вино, розови продукти и подкова "Горнооряховски суджук", който страната ни регистрира пред ЕС, като продукт със защитено наименование.

След официалното посещение на министър Айгнер на българския щанд на "Зелена седмица" министър Найденов коментира, че с тази си визита тя е показала специалното отношение, което има страната ни. Тази година при откриването на изложението на щандовете участва и канцлера на Федерална Република Германия г-жа Ангела Меркел, с което се наложи промяна в програмата и в обиколката на министър Айгнер. Много от щандовете г-жа Айгнер не успя да посети, но въпреки това дойде до българския.

На изложението 15 български производители представят своите продукти, като и този път акцентът е върху биопроизводството и биопродуктите. Гостите на "Зелена седмица" ще могат да дегустират от традиционното бяло саламурено сирене, вино, месни колбаси, розови продукти, мед и пчелни продукти и други.