Бедствено положение в Неделино, 14 деца блокирани

Животът

18-01-2013, 14:00

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Поройните дъждове активираха свлачищата в общината. Прекъснати са пътищата до седем населени места

Бедствено положение бе обявено в Неделино. Поройните дъждове активираха свлачищата в общината. Прекъснати са пътищата до седем населени места - Раевица, Учерума, Тънка бара, Върлино, Козарка, Крайна и Ангелови колиби.

Обстановката в общината продължава да е критична, река Кичуковска е излязла от коритото си и е заляла пътен участък между град Неделино и с. Крайна. Това е същият участък, който пострада от проливните дъждове миналата година, и за който отново не бяха отпуснати средства за възстановяване на стената. Информирани са полицията и пожарната, на място е и работна група, като се прави всичко възможно да се ограничат пораженията върху инфраструктурата в компрометирания участък.

 14 деца не могат да се приберат до домовете си, съобщи кметът на общината Стоян Беширов.

Ученическият автобус, превозващ ученици от административния център до близките населени места е закарал 12 деца, но на връщане за вторият курс, не могъл да премине засегнатия пътен участък. пътен участък. Така останалите 14 деца в момента се намират в град Неделино и не могат да се приберат в домовете си, предава Фокус.

Родителите са известени, при децата има учители, раздадени са храни и напитки, посочи кметът на Неделино.

Ако до края на деня не се намери начин малчуганите да бъдат извозени, се обмисля вариантът да бъдат настанени в общежитие в града, или в частни домове.

Повече от ден вали дъжд в Неделино, падналите количества са между 100 и 200 л./кв.м. в различните части.