Конски корита спъват пловдивчани (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

18-01-2013, 16:43

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Масивни постаменти задръстват Малката главна. Ще слагаме археологически находки, казват от общината

Няколко огромни бетонни корита са излети на Малката главна и задръстват натоварения пешеходен трафик около Областната дирекция на МВР, пловдивския клон на БНБ и близките магазини. Това алармираха читатели на Plovdivutre.bg.

Това е грозно. Центърът на Пловдив не заслужава такова бетонно изпълнение. В кой век живеем? Дано поне декорират подходящо творението, гневи се Христина Иванова, която често минава през пешеходната зона.

Прилича на огромно корито за водопой. Коне ли ще гледат тук, прасета ли или какво? Мястото и без това е тясно. Тези неща ще затруднят разминаването на хората, мисли Ивайла Стоянова, която е продавачка в съседен магазин. Можеше да се вземе по-удачно решение, подкрепя я нейна колежка.

Plovdivutre.bg отнесе въпроса до ресорния зам.-кмет Димитър Кацарски. Това е решение на архитекта. Проектът е получил нужното одобрение и сега ние просто го изпълняваме. Виждал съм лично въпросните обекти и смятам, че те няма да пречат на потока. Затова едно от тях е прекъснато по средата – за да се улесни преминаването, посочи заместник-кметът. Колкото до предназначението им той уточни, че те няма да са изцяло за озеленяване. Там ще бъдат разположени и археологически находки, които допълнително да радват окото на минувачите.