Шефът на Виктория: Пирин искаха 30 000 евро за Пенчеви

Спорт

18-01-2013, 17:02

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Така и не направиха никакви отстъпки, затова ги взехме без пари, призна Христо Драмов

Президентът на Виктория Волей (Пд) Христо Драмов разясни спорния казус около привличането на двамата младежки национали Розалин и Чоно Пенчеви. Ето какво каза клубният бос пред BGvolleyball.com:

“Няма нищо извънредно в това, че близнаците са отново наши състезатели. Има законен срок, в който даден клуб е длъжен да предложи професионален договор на своите подрастващи състезатели и той е един месец преди навършването им на 18 години.

Пирин Балканстрой (Разлог) не направи това с близнаците, те автоматично получиха статут на свободни състезатели и предпочетоха да се завърнат в родния си клуб. Въпреки че не сме били длъжни да го правим, ние седнахме на разговори с разложкия клуб по предложение и с посредничеството на БФВ.

В продължение на няколко часа обаче представителите на Пирин не направиха никакви отстъпки в исканата от тях сума от 30 000 евро. Това наложи трансферната комисия да се произнесе по казуса и тя потвърди решението си Чоно и Розалин да получат статут на свободни състезатели“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен