Съботни наброски

Без цензура

19-01-2013, 11:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Красимир Ангелов

Всичко от Автора

Новините от седмицата от един по-различен ъгъл

Протести, скандални разкрития за строежи и антиПайнер истерия белязаха изминалата работна седмица и оставиха в сянка дори уж най-важната тема за референдума у нас. Та другата неделя ще се гласува - да не забравите и да идете на протест, ски или на чалга купон!

В началото на днешните наброски ще обърнем първо внимание на неуморната работа на полицията, която продължава да лови бандити, макар и в момента разбираемо да не е топ новината в родните телевизионни емисии. В края на работната седмица обаче една новина ни разтърси – прословут автоджамбаз с 19 присъди бе спипан при акция М.И.Л.Е.В. Дотук нищо смущаващо. Поне до момента в който не видим какво се крие зад абревиатурата на тази съвсем нормално звучаща българска фамилия (в последствие оказала се – фамилия на роден съдия).

Не, не става въпрос за далечен роднина по бащина линия на знаменития ни поет Гео Милев (бел.ред. да, поет е, не е квартал в София!). Зад М.И.Л.Е.В. всъщност се крие кодовото название Мастит Измамник Лицемер Е Вреден!

И понеже екипът ни винаги се е радвал на имената на акциите на МВР би си позволил да даде акъл и за още няколко имена на бъдещи такива.  Например скоро може да се проведе акция СПАНАК – Станах Пръднах Аках Намислих Акция и Капитулирах.

Разбира се може да се проведат акции и с други популярни родни фамилии. Например скоро може да има операция С.Т.А.Н.И.Ш.Е.В. – Социалист Тъпанар Арогантно Нагло Иска Шефско мЕсто във Властта!  Или акция К.О.С.Т.О.В. – Кой Отстрани Сините Таланти От Властта. Възможни са и други добре звучащи акции, но повече идеи няма да даваме без пари, защото ноу-хауто се заплаща в крайна сметка, нали?

През седмицата ни впечатли и подвигът на един български митничар, който върна изгубени от чужденец $150. Трогателната случка се разиграла на ГКПП "Дунав мост", където 33-годишният служител случайно намерил парите на земята край кабината си и веднага съобщил на колегите си.

Разбира се поведението на българският митничар е повече от похвално, особено с оглед на това, че колегите му обикновено са нарочени, че са свикнали да прибират, а не да дават. Така това се превърна във втория шокиращ случай на честност в България в рамките на 20-тина дни, след като дни преди Нова година катаджия от Велико Търново се прочу, след като... върнал ресто на дал му рушвет шофьор.

От екипа на Sofiautre.bg можем да предположим какви други чудеса могат да ни очакват до края на годината. Така например не се изненадвайте, ако скоро се чуе, че депутат от опозицията е върнал изгубената заплата на свой колега от управляващото мнозинство. Или пък че депутатка от управляваща партия е отпуснала по едно кюфте от своя обяд, за да нахрани гладната опозиция в парламентарния бюфет. Хора сме все пак, трябва човешкото да надделява.

Стигайки до висотите на добротата може скоро да си представим и следните заглавия в родните медии – "Цесекар връща шал на син фен, помага му да се изправи", "Пернишки шофьор = толеранс на пътя" и "Адвокати се смилиха – работят по дела без пари".  Знае ли човек, един ден може и това да стане!

И за да завършим по традиция позитивно ще отбележим, че зимата вече си отива и лятото идва. Поне според българския фолклор, според който дойде ли Атанасовден (който беше вчера) – идва и пролетта. По традиция на празника се коли черна кокошка, което е повече от явно доказателство, че свинското вече е свършило и е време да се преминава на по-леки мезета.

Но мезе трябва да си има, за да не повторим случая на 33-годишна жителка на Елена, която прекара една нощ в кладенец в балканския град след обилен запой. Във вторник прибирайки се към дома си във видимо нетрезво състояние, 33-годишната дама седнала да си почине върху капак, покриващ отвора на кладенец с дълбочина 7 м. и... изненада! Разбира се в София трудно ще намерите кладенец да паднете в него, но пък за сметка на това си има дупки от шахти, които могат да го заместят. А ефектът от падането в тях може да бъде и с по-тежки последствия.

Така че залавяйте се за мезетата и червеното вино докато е време и смело да закрием зимата. Дерзайте, още малко й остава!